مصاحبه اختصاصی روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر با مسئول کارآفرینی دانشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر؛ سلیمه محمودی
کارآفرینی فعالیتی است مخاطره آمیز که فردی در پی اجرای یک ایده معمولا اقتصادی توجه نهادهای سرمایه گذاری , علمی, صنعتی و غیره را جلب نموده و نیروی انها را به سمت عملی نمودن ایده هدایت می کند. بنابراین یک ایده که بر اساس یک نیاز اجتماعی شکل گرفته از ملزومات کار آفرینی است. نتیجه کارآفرینی علاوه بر نواوری در محصولات جدید، حل نیازهای اجتماعی، ایجاد اشتغال برای دیگران، افزایش سودآوری شرکت ها و افراد و توسعه تکنولوژی است. کارآفرینی باعث رفع نیازها به کمک تکنولوژی های جدید می گردد. بسیاری از محصولات تکنولوژی های جدید خصوصا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در اثر فعالیت های کارآفرینانه بوجود آمده اند. بنابراین این مهم در دانشگاه فنی و حرفه ای بسیار مهم شمرده و اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد.
دانشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر در این راستا نسبت به برگزاری دوره های کارآفرینی بسیار فعال بوده است و توانسته است در شرایط خاص کرونایی و عدم حضور دانشجو از طریق فضای مجازی در قالب وبینار های تخصصی این برنامه را به خوبی اجرا نماید.
در این خصوص روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفهای استان بوشهر بر این آمده است تا مصاحبهای با مسئول کارآفرینی دانشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر داشته باشد. در ادامه از شما دعوت می کنیم به مطالعه این مصاحبه بپردازید:
لطفا در ابتدا یک کلیتی در راستای اهداف حوزه کارآفرینی برای خوانندگان بفرمائید.
در واقع هدف اصلی حوزه کارآفرینی تربیت افرادی هست که با تکیه بر علم و دانش روز متکی به نفس و آگاه به فرصتها بوده و میل به راهاندازی و کسب و کار مستقل را در این افراد بوجود آورده و با آموزش نوآوری و خلاقیت و ایده پردازی در این عزیزان راه ورود به بازار کار داخلی و جهانی را برای این عزیزان فراهم نماید.
در راستای این اهداف کدام شاخص ها به عنوان ارزش، سرلوحه کار حوزه کارآفرینی می باشد؟
قطعا ریسک پذیری و ایده پردازی و خلاقیت و موفقیت طلبی در دانشآموختگان مهمترین شاخص هایی هست که به عنوان ارزش در این حوزه سرلوحه کار می باشد.
مهمترین ماموریت های حوزه کارآفرینی در دانشگاه فنی و حرفه ای چیست؟
مطمئنا مهمترین ماموریت ما در حوزه کارآفرینی تربیت نیروی خلاق و کارآفرین هست که با هماهنگی نظام نوآوری و توسعه آموزشی و تقویت قدرت ریسک پذیری، نوآوری و خلاقیت و مهارت افراد را بالا برده تا به راحتی وارد بازرهای جهانی شوند.
آیا برای این حوزه سیاست گذاری خاصی مد نظرتان هست و در این بین چه انتظاراتی وجود دارد؟
بله و سیاست مهمی که ما در پیش داریم در واقع آینده نگریست و با چشماندازی زیبا به سوی آیندهی روشن گام برمیداریم.
در بخش کارآفرینی در حال حاضر پشتیبانی دانشگاه سطح مناسبی دارد؟
بله، مطمئنا اگر پشتیبانی خوب و همه جانبه دانشگاه نباشد حوزه کارآفرینی با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد که تا کنون این حوزه به بهترین شکل مورد حمایت دانشگاه قرار گرفته است.
ارزیابی شما به عنوان مسئول کارآفرینی و ارتباط با جامعه در خصوص میزان مشارکت و ارتباط اساتید و دانشجویان با حوزه کارآفرینی چیست؟
با توجه به پاندمی بیماری کرونا دورههای کارآفرینی در قالب سلسله وبینارها و کارگاههای آنلاین برگزار کردیم که باعث نزدیکی و تعامل هرچه بیشتر اساتید بزرگوار کارآفرینی و دانشجویان عزیز شد که همین موضوع ما را بر آن داشت تا استارتآپهای آنلاین داشته باشیم و تواناییهای دانشجویان عزیز و توانمندمان را به نمایش بگذاریم.
در پایان روابط عمومی اضافه می نماید:
ضمن دعوت از دانشجویان به شرکت در سلسله وبینارها و کارگاه های آنلاین کارآفرینی و عرض تشکر از اساتید دوره ها سرکار خانم نعیمه محمودی، سرکار خانم سلیمه محمودی، سرکار خانم فرناز مجاب و جناب آقای دکتر اسماعیل کمالی راد، ان شاء ا... شاهد اتفاق های خوب در حوزه کارافرینی دانشگاه فنی و حرفه ای باشیم و این وبینار و کارگاه ها بهانه ای باشد که بتوانیم ایده های دانشجویان را به کارآفرینی در زمینه کسب و کار تبدیل کنیم.