در حال بارگذاری ...
دوشنبه 1 بهمن 1403
nus.ac.ir

به همت انجمن علمی معماری آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر برگزار شد؛
نشست تخصصی با محوریت «مکتب هنر رضوی گامی در بازشناخت و بازتاب انگاره های قدسی در هنر و معماری معاصر»

نشست تخصصی با محوریت «مکتب هنر رضوی گامی در بازشناخت و بازتاب انگاره های قدسی در هنر و معماری معاصر» به همت انجمن علمی معماری آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر الزهرا"س" و با همکاری موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی، فراکسیون معماری اسلامی اتحادیه معماری و مرمت و شهرسازی ایران، قرارگاه جهادی افسران ولایت ستاد اجرایی فرمان امام ‌خمینی (ره)، اداره امورفرهنگی، بسیج دانشجویی، انجمن علمی گرافیک و طراحی دوخت آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر، انجمن علمی معماری دانشگاه شیراز، انجمن علمی معماری دانشگاه یزد، انجمن علمی معماری دانشکده فنی حرفه ای شریعتی تهران، انجمن علمی معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، انجمن علمی معماری دانشگاه محقق اردبیلی، انجمن علمی معماری دانشگاه رازی کرمانشاه، انجمن علمی معماری و مرمت دانشگاه حکیم سبزواری، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر؛ مهندس زهرا حاجیانی رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر گفت: تربیت نیروی کارآمد و تکنسین متخصص مورد نیاز بازار کار از محاسن دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

ایشان افزود: حسن دانشگاه فنی و حرفه‌ای در این است که نیروی کارآمد و تکنسین‌ متخصص برای صنعت و بازار کار تربیت می‌کند و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی می توانند به راحتی وارد عرصه کار شوند.

حاجیانی ادامه داد: آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر ۱۴۲۰ دانشجو را در هفت رشته کاردانی و هشت رشته کارشناسی تحت آموزش خود دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت ها بروزرسانی شود آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر با شتاب بیشتری در مسیر رشد و توسعه حرکت می‌کند و می‌تواند با تربیت نیروی تکنسین فنی برای توسعه اشتغال در صنایع مرتبط که نیاز مهم استان و کشور است، گام های مؤثری بردارد.

محمد جواد استادی مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی و مشاور مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با اشاره به نقش هنر در ارائه معارف حضرت امام رضا(ع) اظهار کرد: این مؤسسه، یکی از بال‌های فرهنگی آستان قدس رضوی است که رسالت مهم زمینه‌سازی اشاعه و ترویج معارف و آموزه‌های رضوی را در قالب ابزارها و عناصر فرهنگی دنبال می‌کند. استفاده تخصصی از زبان هنر نیز مهمترین حوزه‌ای است که در این مؤسسه پیگیری می‌شود تا این سیاست محقق شود.

وی با اشاره به این فرموده حضرت رضا(ع)؛ «اگر مردم زیبایی‌های سخن ما را می‌دیدند، بی‌شک از ما پیروی می‌کردند»، گفت: این روایت، مبنای فکری ما در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به عنوان یک مؤسسه مسئله محور است.

استادی ادامه داد: در واقع این مؤسسه، مکتب هنر رضوی را به عنوان دال مرکزی خود مطرح می‌کند و این مکتب نیز برگرفته از کلام نورانی حضرت رضا(ع) است. به این معنا که ما باید بتوانیم به کمک ابزار مهمی به نام هنر، تجلی‌بخش زیبایی معانی کلام و سیره حضرت رضا(ع) در قالبی محسوس و ملموس برای مردم باشیم.

وی تصریح کرد: به عبارتی دیگر، حوزه ذهنی و انتزاعی که شاید برای همگان قابل درک نباشد را به کمک هنر به فرم‌های محسوس که نه تنها مسلمانان و شیعیان بلکه تمام انسان‌ها بتوانند از آن استفاده کنند، تبدیل کنیم، چراکه تعالیم و آموزه‌های رضوی این قابلیت را دارند که زندگی‌بخش برای تمام انسان‌ها باشند.

در ادامه این پژوهشگر مطالعات فرهنگی بیان کرد: به طور نمونه «عیون اخبار الرضا» به عنوان کتاب کلام نورانی حضرت رضا(ع) مملو از آموزه‌های بلندی است که به صورت مستقیم برای بسیاری از اقشار جامعه قابل درک مستقیم نیست.

وی افزود: در این بین، یکی از رسالت‌های مهم آستان قدس رضوی در حوزه هنر این است که این کلام نورانی را به فرم‌هایی تبدیل کند که طیف‌های مختلف انسان‌ها بتوانند از آن استفاده کنند و غیرمستقیم تحت تأثیر آن قرار گیرند. 

استادی گفت: در حقیقت، هنر به دلیل جهانشمول بودن آن، زبان عاطفی، عمق تأثیر و جذابیتش می‌تواند بر روی همگان تأثیر بگذارد. بدین‌ترتیب مکتب هنر رضوی، تلاش می‌کند آن فضای ذهنی را ملموس و عینی کند.

گفتنی است پس از برگزاری این نشست و بازدید محمد جواد استادی مدیر کلان پروژه هنر رضوی و مشاور مدیرعامل موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی و محمد فنودی مسئول مکتب هنر رضوان از نمایشگاه دستاوردهای دانشجویی، محصولات دانشجویان رشته های معماری، طراحی دوخت و گرافیک آموزشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر مقرر شد، تفاهم نامه همکاری پژوهشی به منظور اشتغال و تجاری سازی محصولات هنری دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر با موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی منعقد شود.